Ne spalam sau nu fata cu sapun?

19 Septembrie 2011
 

Îndepărtarea impurităţilor este prima etapă în îngrijirea tenului, dar folosind un săpun obişnuit, riscăm să uscăm şi să irităm pielea. În funcţie de tipul de ten, se recomandă fie săpunuri blânde, care conţin substanţe grase, fie aşa-numitele produse fără săpun, inscripţionate „sans savon“ ori „soap free“.

Femeile şi bărbaţii, în egală măsură, ar trebui să îndepărteze de două ori pe zi celulele moarte, bacteriile, praful, transpiraţia şi sebumul în exces care se acumulează pe pielea feţei. Acest lucru poate fi realizat fie prin spălarea feţei cu apă şi cu săpun, fie prin demachiere. Prin simpla clătire a feţei cu apă, de exemplu, tenul nu poate fi curăţat eficient. Se poate renunţa la spălarea cu apă şi cu săpun în favoarea demachierii, dar aceasta din urmă îndepărtează mai puţine microorganisme. Pe de altă parte, folosirea unui săpun poate face mai mult rău decât bine dacă nu ştim să facem o alegere corectă.


Cele alcaline favorizează infecţiile

Valoarea pH-ului pielii este de aproximativ 5,5, deci este uşor acidă. Săpunurile obişnuite au un pH alcalin, ce poate ajunge la o valoare de peste 10. După ce le folosim, pH-ul pielii creşte şi este favorizată dezvoltarea germenilor patogeni la acest nivel, în detrimentul florei care există în mod normal pe suprafaţa tenului. „Pe suprafaţa pielii există sute de bacterii «bune», care formează flora rezidentă. Ea are rol de protecţie împotriva agresiunilor exterioare (bacteriene, virale sau de altă natură). Aceste bacterii sunt practic acei «pioni de rezistenţă» de la suprafaţa pielii care spun «Pe aici nu se trece!». Ele intră în competiţie cu bacteriile patogene, împiedicând dezvoltarea lor", explică medicul primar dermatolog Oana Clătici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.