Nimesulida - neindicata in tratamentul simptomatic al osteoartritei dureroase

08 Februarie 2012
 

Indicatia terapeutica a nimesulidei a fost restransa din cauza riscului posibil de afectare hepatica. Astfel, substanta nu mai este indicata in tratamentul simptomatic al osteoartritei dureroase. Decizia apartine Agentiei Europene a Medicamentului si Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania.

"Din motive de siguranta, nimesulida trebuie prescrisa numai ca tratament de linia a doua. Decizia de a prescrie nimesulida trebuie sa se bazeze pe evaluarea individuala a profilului complet de risc al pacientului", se arata intr-o comunicare directa catre profesionistii din domeniul sanitar.

In luna ianuarie 2010, Comisia Europeana a solicitat o evaluare completa a raportului risc/beneficiu. In urma analizei, Comitetul stiintific pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Human Medicinal Products = CHMP) a ajuns la concluzia ca beneficiile tratamentului cu nimesulida au incetat sa mai depaseasca riscurile in tratamentul simptomatic al osteoartritei, in contextul riscului utilizarii cronice. Rezultatul a fost anuntat pe 23 iunie 2011.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.