Noi contraindicatii pentru Protelos si Osseor. Medicamentele nu trebuie prescrise pacientelor cu TEV sau istoric de TEV

26 Martie 2012
 

Agentia Europeana a Medicamentului, desi confirma caracterul pozitiv al raportului beneficiu-risc in ceea ce priveste medicamentele Protelos si Osseor, indicate in tratamentul osteoporozei postmenopauzale, recomanda noi contraindicatii si revizuirea atentionarilor. Mai exact, medicamentele nu mai sunt recomandate pentru pacientele imobilizate sau pacientele cu tromboembolism venos (TEV). De asemena, specialistii din cadrul Comitetului stiintific pentru Medicamente de Uz Uman (Committee for Medicinal Products for Human Use = CHMP) cer actualizarea atentionarilor privind reactiile cutanate severe.

In urma evaluarii medicamentelor Protelos si Osseor (ranelat de strontiu), al caror detinator de autorizatie de punere pe piata este Les Laboratoires Servier, reprezentantii CHMP au ajuns la concluzia ca aceste medicamente raman un mijloc important de tratament al femeilor cu osteoporoza, dar ca, pentru o mai buna gestionare a riscurilor, recomandarile de prescriere necesita modificari.

Evaluarea a fost declansata pe baza rezultatelor unui studiu, realizat in Franta, intre ianuarie 2006 si martie 2009. Cercetatorii francezi au identificat 199 de reactii adverse severe raportate la aceste medicamente, din care aproximativ jumatate erau evenimente de tip TEV, in timp ce un sfert se refereau la reactii cutanate.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.