Noile masuri restrictive impuse medicilor, o crima pentru sutele de mii de diabetici

31 Martie 2005
 

Dupa cutremurul din sistemul medicamentelor compensate, pe lista neagra a reducerilor cheltuielilor in Sanatate au intrat si diabeticii. Criza de medicamente antidiabetice din ultimele luni a scos la suprafata carentele financiare din sistem. Concluzia a fost una singura: bugetul extrem de auster alocat Programului National de Diabet pentru acest an trebuie intins la maximum. Si, fiindca bani mai multi nu sunt, afirma ministrul sanatatii, Mircea Cinteza, s-a gasit si o cauza a crizei: risipa! In consecinta, gata cu luxul seringilor preumplute, gata cu tratamentele eficiente si cu acest confort exagerat al pacientilor.

Batjocura la care sunt supusi bolnavii de diabet in ultima vreme, acestia fiind nevoiti sa se tarasca ore si zile intregi la cozi nesfarsite ca sa-si procure medicamentele vitale, i-a suparat pe oficialii Ministerului Sanatatii, care au cerut reanalizarea Programului de Diabet si disciplinarea sistemului pentru obtinerea unor economii importante. Astfel, s-a constatat ca nu banii putini alocati acestui sector reprezinta cauza sincopelor aparute in aprovizionarea farmaciilor cu insulina si antidiabetice, ci prescrierea de catre medici, inca de la inceputul bolii, a unor tratamente foarte scumpe, dar si trecerea prea rapida la alte tipuri de insuline si de la unele antidiabetice la altele mai scumpe. Totodata, sustin reprezentantii ministerului, dezechilibrul a aparut si pe fondul lipsei unei evidente centralizate a numarului de bolnavi de diabet si al cresterii de cazuri de diabet inregistrate recent. In consecinta, Mircea Cinteza a cerut Comisiei de Diabet definitivarea de urgenta a unor protocoale terapeutice pe tipuri de diabet si stadii de boala, precum si costurile necesare stadiilor de evolutie ale bolii. Protocoalele vor stabili reguli precise pentru trecerea de la o etapa de terapie la alta. Membrii Comisiei de Diabet se vor implica, de acum incolo, si in evaluarea modului in care vor fi prescrise bolnavilor medicamentele de ultima generatie si vor face controale la centrele de diabet pentru a verifica modul in care sunt respectate regulile impuse.

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.