Nou medicament promitator pentru tratarea alcoolismului

06 Martie 2008
 

Un nou medicament ar putea să-i ajute pe alcoolici să lupte împotriva dependenţei lor, reducând senzaţiile de lipsă de alcool în corp cauzate de situaţiile de stres. Medicamentul, testat pe 50 de pacienţi spitalizaţi pentru cură de dezintoxicare, vizează o zonă din creier în care este situat receptorul neurochinină 1, care controlează răspunsurile în situaţii de stres. El a fost testat iniţial pentru efectele sale asupra anxietăţii, însă nu a fost comercializat deoarece rezultatele nu au fost concludente. Pacienţii care au participat la studiu, condus de Markus Heilig de la Institutul naţional pentru abuzul de alcool şi alcoolism, au rămas spitalizaţi timp de patru săptămâni după ce au terminat cura de dezintoxicare. Jumătate dintre ei a primit un placebo, iar ceilalţi medicamentul în cauză.

 Senzaţiile de lipsă de alcool au scăzut la toţi pacienţii, însă într-un mod mai accentuat la cei care au luat medicamentul, potrivit datelor strânse pe baza chestionarelor de autoevaluare, estimărilor medicilor şi testelor în situaţii reale. Rezultatele acestui studiu arată că "ameliorările observate sunt proprii procesului mental legat de alcoolism", au indicat autorii studiului. Lipsa de alcool fiind un factor de depresie şi de sensibilitate crescută la situaţii de stres, acesta din urmă este un factor major în persistenţa "ciclului vicios" al alcoolismului, a comentat Heilig. /Rompres/

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.