Noutati in tratamentul hepatitei C

27 Noiembrie 2013
 

Datele studiului de fază III cu agentul investigațional faldaprevir* dezvoltat de Boehringer Ingelheim arată că acesta a fost eficient pentru o gamă largă de pacienți cu hepatită C de genotip.


Boehringer Ingelheim a anunțat date noi din studiul clinic de fază III, pe care îl conduce, STARTVersoTM, care evaluează faldaprevir* în combinație cu interferonul pegylat și cu ribavirina (PegIFN/RBV). Au fost incluși în studiu pacienți cu hepatită C (HCV) de genotip 1 (GT-1) cărora nu li s-a administrat tratament în trecut (pacienți naivi: STARTVersoTM 1&2), pacienți tratați anterior (STARTVersoTM 3) și pacienți co-infectați cu HIV (STARTVersoTM 4). Rezultatele acestui studiu și ale altora au fost prezentate în timpul celei de-a 64-a Întâlniri Anuale a Asociației Americane de Studiu a Bolilor Ficatului (AASLD), ce a avut loc între 1-5 noiembrie, la Washington D.C.


În cadrul studiului STARTVersoTM 1&2, 84% dintre pacienții naivi care au primit faldaprevir* și-au scurtat perioada totală a tratamentului de la 48 la 24 de săptămâni.


83% dintre acești pacienți au obținut vindecare virală (SVR12^). În general, 73% și 72% dintre pacienți au obținut SVR12 cu faldaprevir* administrat în scheme de tratament de 120 mg și respectiv 240 mg.


Rezultatele interimare ale STARTVerso™ au arătat că la 74% dintre pacienții co-infectați cu HCV/HIV tratați cu faldaprevir, virusul HCV a fost nedetectabil la patru săptămâni de la terminarea tratamentului (SVR4), o rată de răspuns similară cu cea observată în cazul celor mono-infectați cu HCV. În plus, tratamentul pacienților dificil de vindecat, cărora li s-a administrat tratament împotriva HCV și la care boala a recidivat (STARTVerso™3) a demonstrat o rată de vindecare virală de 70% cu faldaprevir*.


În același studiu, pacienții care au răspuns parțial și aceia care nu au răspuns deloc la tratamentul anterior au obținut vindecare virală în proporție de 58% și respectiv 33%.2 Pentru rezultatele complete ale STARTVerso™, consultați notele către editori.


„Aceste date sunt încurajatoare și subliniază beneficiile potențiale ale faldaprevir* în calitate de tratament eficient pentru pacienții care au contactat virusul HCV- genotipul 1”, a spus Ira Jacobson, MD, Șefa Diviziei de Gastroenterologie și Hepatologie de la Weill Cornell Medical College, New York. „Populația extinsă de pacienți incluși în studiul STARTVerso™ și faptul că foarte puțini au întrerupt tratamentul din cauza efectelor secundare, dau încredere medicilor că faldaprevir* se poate adăuga cu succes pe lista agenților disponibili în acest moment pentru tratamentul hepatitei C”.


Mai mult de 2.200 de pacienți au fost incluși în studiul STARTVerso™, în care intră și pacienți cu tipuri de HCV dificil de tratat:


Peste 300 de pacienți din program sunt co-infectați HCV/HIV; acești pacienți au nivele ridicate ale virusului în sânge și pot fi mai dificil de vindecat


Un număr de 677 de pacienți au avut un tratament anterior, însemnând că au făcut în trecut tratament și nu au obținut vindecare virală


40% din pacienții incluși în STARTVerso™3 aveau afecțiune hepatică într-un stadiu avansat al bolii (fibroză ≥F3)


59% din pacienții incluși în studiul STARTVerso™1&2 aveau genotipul non-CC IL28B1; este puțin probabil ca acești pacienți să fi obținut vindecare virală în studiile anterioare

 

  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.