Nu lua pastile cu lapte sau cu suc!

22 Ianuarie 2012
 

Cei mai mulţi dintre noi obişnuim să luăm medicametele ori pe stomacul plin, ori cu alte lichide în afară de apă. Specialistul Mihaela Bilic atrage atenţia că pastilele nu trebuie combinate cu anumite alimente, pentru că substanţele active din medicamente pot fi neutralizate de cele din mâncare.

Laptele: Calciul din lapte sau din suplimentele nutritive poate forma compuşi insolubili cu anumite substanţe din structura medicamentelor, fapt care determină imposibilitatea absorbţiei lor. Toate derivatele de tetraciclină trebuie luate fără lapte, pentru a preveni neutralizarea lor. Asocierea cu medicamente poate determina iritaţia gastrică şi reflux, deoarece laptele creşte aciditatea în tubul digestiv şi determină dizolvarea mai rapidă a peliculei protectoare gastro-rezistente a mai multor pilule.


Sucul de grepfrut: Peste 20 de tipuri de medicamente sunt influenţate negativ de asocierea cu sucul de grepfrut, mai precis de contactul cu un flavonoid din compoziţia acestuia, numit naringenină. Aceasta provoacă degradarea medicamentelor, care se manifestă în cazul multor clase de substanţe, cum ar fi: anticoagulante, antihipertensive, medicaţia de substituţie hormonală, sedative, antivirale. citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.