Nu reusesti sa ramai insarcinata? De vina ar putea fi metoda contraceptiva pe care ai utilizat-o in trecut

05 Ianuarie 2014
 

Femeile care folosesc dispozitive intrauterine şi alte metode anticoncepţionale pe termen lung, după ce au avut un copil, au mai puţine şanse de a rămâne însărcinate rapid, sugerează un nou studiu.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca părinţii să aştepte 2 ani între prima naştere şi următoarea concepţie. Această recomandare este susţinută de un număr mare de dovezi care indică faptul că programarea unei a doua naşteri la scurt timp după prima poate creşte riscul copilului de a se naşte prematur sau de a avea o greutate scăzută la naştere.


Timpul dintre sarcini „nu poate fi explicat doar de preferinţele mamei”, a declarat Heike Thiel de Bocanegra.


În studiu, ea şi colegii ei de la Universitatea din California, San Francisco, au investigat legătura dintre accesul la metode contraceptive sau la servicii de planificare familială şi durata de timp dintre sarcini.


La studiu au luat parte 117.644 de femei din California care aveau cel puţin 2 copii. Dintre acestea, 64% au aşteptat 18 luni sau mai mult între sarcini.


Toate femeile incluse în studiu au depus cereri prin programul Medicaid pentru persoane cu probleme financiare sau prin furnizori de servicii medicale care ofereau programe de planificare familială finanţate de stat.


Astfel, oamenii de ştiinţă au putut asocia informaţiile din aceste cereri pentru metode contraceptive cu registrul naşterilor.


„Am presupus că accesul la metodele contraceptive va îmbunătăţi durata de timp dintre naşteri. Studiul analizează chiar această presupunere”, a declarat dr. Anitra Beasley.


Rezultatele studiului au arătat că femeile care au apelat la metode contraceptive cu acţiune de lungă durată aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a aştepta 18 luni înainte de a concepe un alt copil, comparativ cu femeile care foloseau contraceptive de timp „barieră”, precum prezervativele.

  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.