O idee inovatoare face posibila pilula contraceptiva pentru barbati

02 Decembrie 2013
 

Oamenii de ştiinţă sunt cu un pas mai aproape de o reuşită îndelung căutată: o pilulă care oferă bărbaţilor o metodă contraceptivă sigură, eficientă şi reversibilă.


ercetătorii au identificat două proteine care pot fi blocate pentru a preveni lansarea spermatozoizilor din testicule în timpul ejaculării. Atunci când au dezactivat aceste proteine în şoareci modificaţi genetic, cercetătorii au obţinut masculi care erau complet infertili, deşi puteau să se împerecheze normal. Un obiectiv similar ar putea fi atins, în teorie, prin suprimarea acestor proteine cu medicamente, spun oamenii de ştiinţă. De altfel, există deja câteva medicamente pentru cei ce suferă de prostată mărită şi de hipertensiune care blochează una din cele două proteine.


„Acest concept reprezintă un mecanism fezabil de producere a contracepţiei masculine”, afirmă cercetătorii australieni şi britanici în studiul publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences.


Pilula contraceptivă pentru bărbaţi reprezintă un obiectiv uriaş pentru oamenii de ştiinţă din domeniul fertilităţii, însă acest ţel s-a dovedit extrem de greu de atins.


Comparativ cu dezvoltarea unei pilule pentru femei, conceperea unei variante masculine reprezintă un proces mult mai dificil. Majoritatea metodelor la care au apelat până acum oamenii de ştiinţă s-au bazat pe ţinte hormonale sau pe transformarea spermei într-un disfuncţională. O problemă majoră constă în asigurarea că fiecare spermatozoid din cele câteva milioane produse de un bărbat este oprit din sarcina sa de fertilizare a ovulului feminin, pentru că un spermatozoid este suficient pentru a produce un bebeluş.


De asemenea, modificarea spermei trebuie totodată nu să nu prezinte riscul de a modifica genetica unui urmaş. În plus, un contraceptiv oral masculin ar trebui să fie rapid reversibil şi nu afecteze funcţia sexuală. Noua idee a cercetătorilor pare să îndeplinească toate aceste criterii, deschizând drumul către o pilulă pentru bărbaţi care este 100% de încredere şi care poate fi consumată atunci când este nevoie.


Cele două proteine, alpha1A-adrenoceptor şi P2X1-purinoceptor, sunt amândouă molecule „receptor” asupra cărora acţionează alţi agenţi pentru a declanşa procese biologice. Împreună, ele permit spermatozoizilor să fie transportaţi din testicule în penis printr-un tub muscular intitulat vas deferens, care se contractă în timpul ejaculării.


Ştergerea genelor pentru aceste proteine produceau şobolani care erau 100% infertili, scriu cercetătorii conduşi de Dr. Sabatino Ventura de la Universitatea Monash din Australia. În mod important, pierderea fertilităţii nu părea să afecteze libido-ul sau activitatea sexuală a acestor şoareci. „Aceasta era cea mai mare piedică în realizarea unei pilule contraceptive pentru bărbaţi care să fie acceptabilă pentru societate”, scriu cercetătorii.


Şoarecii păreau normali şi nu sufereau niciun efect secundar care să facă acest tratament indezirabil în cazul oamenilor. De asemenea, şoarecii puteau să aibă copii normali, după ce cercetătorii au extras sperma din testiculele lor şi au injectat-o în ovule feminine. citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.