O noua optiune de radioterapie mai rapida si mai eficienta, in tratamentul cancerului

09 Aprilie 2012
 

Tumorile canceroase pot fi tratate mai eficient cu ajutorul unui aparat performant si revolutionar, care inglobeaza atat radioterapia, cat si radiochirurgia. Tehnologia a fost pusa la dispozitia pacientilor americani in decembrie 2009, dupa ce a primit aprobarea din partea Administratiei pentru Produse Alimentare si Medicamente din SUA (FDA). Din 2010, aparatul a devenit disponibil si in clinicile europene. In momentul de fata, sunt 8-10 dispozitive Truebeam in Europa si aproximativ 30 in toata lumea.

Cum functioneaza aparatul? Transmite dozajul de radiatii adecvat pacientului, pe baza unui sistem de puncte determinate in prealabil in faza de planificare, prin intoarcerea pacientului. Razele sunt directionate catre tumorile tinta cu maxima precizie, datorita integrarii imagisticii, tehnologiei Rapid Arc specifice dispozitivului si monitorizarii tumorii in timp real.

In plus, durata tratamentului este redusa cu peste 50%, comparativ cu aparatele de generatie mai veche, cum sunt IMRT sau Cyberknife. Pacientul este tratat mai rapid, prin cresterea ratei de dozare de 4 ori la energii mai intense si de 2 ori la energii cu intensitate redusa.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.