O noua tehnica pentru regenerarea traheei: transplantul de celule stem

29 Noiembrie 2011
 

Primul pacient căruia i s-a grefat o trahee artificială cu celule stem, într-un spital suedez în luna iunie, se simte bine. De curând s-a efectuat şi al doilea procedeu terapeutic de acelaşi tip. Potrivit unui articol publicat în revista The Lancet, pacientul, un eritrean de 36 de ani, 'se simte bine de patru luni şi şi-a reluat viaţa normală', spune dr Tomas Gudbjartsson, coautor al studiului. Operaţia a durat 12 ore şi, după două luni petrecute în spital şi apoi într-un centru de specialitate, pacientul şi-a putut relua studiile de geofizică la Universitatea din Reykjavik (Islanda). O altă grefă a fost realizată de Dr Macchiarini şi echipa sa de la spitalul universitar Karolinska din Huddinge, la un american de 30 de ani care suferea, ca şi în primul caz, de cancer al căilor respiratorii. În a doua grefă s-a utilizat o structură alcătuită din manofibre şi 'reprezintă un progres' faţă de prima intervenţie, arată Macchiarini. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.