O noua terapie permite ameliorarea substantiala a motricitatiii bolnavilor de Parkinson

13 Ianuarie 2014
 

Noi progrese se prefigureaza in tratarea bolii Parkinson, datorita unei terapii experimentale care a permis ameliorarea motricitatii și calitatii vietii pentru circa 50 de pacienti atinși de o forma evoluata a bolii. Boala Parkinson este afectiunea neurodegenerativa cea mai frecventa, dupa boala Alzheimer. Ea afecteaza circa cinci milioane de persoane in intreaga lume, precizeaza Le Nouvel Observateur.


'Simptomele motorii ale bolii s-au ameliorat pentru o perioada de 12 luni dupa administrarea tratamentului la toti pacientii, ajungând pâna la patru ani de remisiune la unii dintre ei', declara Stephane Palfi, neoruchirurg francez care a condus studiul clinic ale carui rezultate au fost publicate vineri in revista medicala The Lancet.


Realizat de o echipa de cercetatori franco-britanica, studiul clinic s-a axat pe 12 pacienti tratati in total, incepând din 2008, de catre doctorul Palfi la spitalul Henri-Mondor de Creteil și pe trei pacienti tratati la spitalul Addenbrookes din Cambridge, Marea Britanie.


Terapia genica ProSavin a constat in injectarea in creierul celor 15 pacienti a unui virus de cal, nepericulos pentru om, apartinând familiei lentivirușilor ('viruși lenti'), vidat de continutul sau și 'umplut' cu trei gene (AADC, TH, CH1) esentiale pentru fabricarea dopaminei, o substanta deficitara la persoanele afectate de boala Parkinson.


Cu o perioada de recul de patru ani, cercetatorii estimeaza ca au putut demonstra 'inocuitatea' pe termen lung a acestei metode inovative, care consta in introducerea de gene in creierul pacientilor. Datorita terapiei genice, cei 15 pacienti operati au inceput sa fabrice și sa secrete mici doze de dopamina in continuu.


Au fost testate trei niveluri de doze, cea mai puternica dovedindu-se și cea mai eficienta, potrivit profesorului Palfi, care afirma ca studiile sale 'deschid noi perspective terapeutice in ceea ce privește bolile creierului'. Cu toate acestea, el a recunoscut ca peste patru ani progresul motoriu se atenueaza, ca urmare a evolutiei bolii.

  citeste mai mult...

Sursa Informatia medicala

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.