O terapie care apeleaza la modificari genetice i-a facut pe oameni sa aiba rezistenta naturala la HIV

09 Martie 2014
 

Celulele imunitare ale unui grup de 12 bolnavi infectaţi cu HIV au fost modificate cu succes, la nivel genetic, de cercetătorii americani, pentru a crea o rezistenţă naturală la virus, fapt care a permis unora dintre aceştia să întrerupă terapia antiretrovirală până la trei luni, informează AFP.


"Acest studiu clinic arată că este posibil să se modifice eficient şi în condiţii de siguranţă celulele imunitare, limfocitele T, ale unui pacient seropozitiv pentru a crea o rezistenţă naturală la HIV", virusul imunodeficienţei umane, a declarat Carl June, profesor de imunoterapie la Facultatea de medicină a Universităţii din Pennsylvania.


"Aceste celule modificate transplantate (prin perfuzie) în organismul persoanelor bolnave au persistat în corp şi au permis reducerea potenţială a încărcăturii virale fără utilizarea medicamentelor antiretrovirale. Acest lucru ne întăreşte convingerea că celulele imunitare T reprezintă cheia pentru a înlătura necesitatea de a lua antiretrovirale toată viaţa, ceea ce ar putea duce, potenţial, la o formă de vindecare", a precizat Carl June, în studiul publicat în New England Journal Of Medicine.


Pentru acest studiu clinic, echipa de cercetători condusă de Carl June a modificat celulele T ale acestor pacienţi pentru a reproduce o mutaţie rară a genei "CCR5", care împiedică virusul imunodeficienţei umane să pătrundă în celulele imunitare. Această mutaţie, prezentă doar la 1% din populaţie, conferă o rezistenţă naturală faţă de virusul SIDA.


Echipa a tratat 12 pacienţi cu câte o singură perfuzie ce conţinea aproximativ 10 miliarde de celule T modificate genetic, între mai 2009 şi iulie 2012. Şase pacienţi au încetat să ia antiretrovirale timp de 12 săptămâni, la o lună după perfuzie, iar ceilalţi şase au continuat cu tratamentul antiretroviral obişnuit.

  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.