Oameni de stiinta au descoperit ce se intampla in creierul femeii cand are orgasm

24 Noiembrie 2010
 

Orgasmul are o influenţă foarte complexă asupra femeilor, activând peste 30 de zone diferite ale creierului, inclusiv cele ale emoţiei, centrii tactili, centrii bucuriei, ai satisfacţiei şi memoriei şi în acelaşi timp acţionează şi ca un anestezic, făcându-le pe femei să simtă doar plăcerea, conform unui studiu american. Echipa de cercetători de la Rutgers University, New Jersey, îşi propun să realizeze o topografie completă a felului în care creierul femeilor reacţionează în cazul unui orgasm şi să extindă aceste cercetări şi asupra bărbaţilor.

Aceste studii ar putea oferi noi răspunsuri cu privire la manifestarea unor disfuncţii sexuale sau a cazurilor de scădere a libidoului. Conform dovezilor ştiinţifice, orgasmul femeilor are o durată mai lungă decât cel al bărbaţilor. Mai mult decât atât, femeile pot avea mai mult orgasme în succesiune rapidă unul după celălalt.

În cadrul studiului, cercetătorii au solicitat unui grup de 8 femei să se stimuleze sexual singure, în timp ce se aflau în interiorul unui scaner cu rezonanţă magnetică. Majoritatea femeilor care au participat la studiu au avut nevoie de mai puţin de 5 minute pentru a avea primul orgasm, în timp ce câteva au avut nevoie de 20 de minute. În toată această perioadă scanerul folosit a înregistrat imagini ale creierului la intervale de câte 2 secunde, pentru a evidenţia zonele cerebrale ce devin active în cursul orgasmului.

  citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Sex
Vezi stiri din categoria: Sex
Vezi articole din categoria: Sex
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.