Oamenii nu raman fara medicamente, declara ministrul

26 Mai 2008
 

Ministrul Sănătăţii a ţinut să asigure, şi de la Oradea, cetăţenii României că nu există nici o posibilitate ca oamenii să rămână fără medicamente pe piaţă, zvonurile din presa centrală fiind catalogate ca neadevăruri şi minciuni grosolane. Ministrul s-a referit la ceea ce a numit titlurile de scandal din ziarele centrale, care, în loc să spună despre ce este vorba, pun sub semnul întrebării asigurarea cu medicamente a populaţiei. "Acest lucru este fals, neadevărat, o minciună grosolană şi eu sunt dator de fiecare dată să spun adevărul şi să vă rog pe dvs să informaţi corect cetăţenii", a declarat ministrul.

Despre unii distribuitori, "mai guralivi", care au încercat să-l şantajeze, afirmând că nu vor importa anumite medicamente, cu intenţia de a-l determina să crească preţurile, ministrul a afirmat că acest lucru s-ar fi putut realiza doar pe baza unor argumente şi numai dacă există criterii economice foarte clare, adevărate, situaţie în care nu ar fi avut de ales. "Şantaj ieftin. Pentru că dacă nu au ajuns să mă cunoască de trei ani, n-o vor face niciodată. De fiecare dată am încercat să-i conving că în discuţiile cu mine se poate câştiga cinstit dacă se vine cu argumente şi dacă există criterii economice foarte clare, adevărate. Nu ai ce să faci, trebuie să recunoşti şi să-ţi schimbi poziţia," a spus Nicolaescu.

Ca alternative, el a susţinut că, din fericire, într-o economie de piaţă, vor exista întotdeauna şi şi-au anunţat deja intenţiile alţi distribuitori care să-i înlocuiască, precum şi posibilitatea folosirii pentru import şi distribuţie medicamente a companiei de stat Unifarm, al cărei acţionar unic este Ministerul Sănătăţii. Cu toate că declaraţiile publice ale distribuitorilor respectivi au fost dure, nimeni nu i-a întrebat, afirmă ministrul, ce vor face dacă nu vor mai importa medicamente.

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.