Obezitatea este mai periculoasa decat terorismul

13 Martie 2008
 

Guvernele lumii se concentrează prea mult asupra luptei împotriva terorismului în timp ce obezitatea şi alte afecţiuni rezultate în urma unui regim nesănătos de viaţă ucid anual milioane de oameni, conform participanţilor la o conferinţă asupra sănătăţii publice desfăşurate la Sydney. Excluderea din viaţa de zi cu zi a unor factori extrem de periculoşi, dintre care cei mai importanţi sunt alimentaţia nesănătoasă, fumatul şi lipsa exerciţiului fizic, ar trebui să constituie o prioritate pe agenda autorităţilor care trebuie să ia măsuri pentru stoparea unei pandemii mondiale a unor maladii cronice legate de un astfel de regim nesănătos de viaţă. Terorismul internaţional constituie o adevărată ameninţare la adresa păcii şi securităţii globale, şi totuşi acest fenomen constituie un factor de risc mult mai redus decât obezitatea, diferitele forme de diabet şi bolile asociate fumatului, a avertizat profesorul american Lawrence Gostin cu ocazia Summitului Oxford Health Alliance de la Sydney. "Începând cu 11 septembrie am intrat într-o perioadă în care trecem dintr-o criză în alta, ceea ce este foarte înspăimântător pentru oameni. Ei bine în timp ce am acordat atât de multă atenţie problemei terorismului internaţional, prin spatele nostru se derulează o epidemie a obezităţii ce ucide anual milioane de oameni şi căreia îi acordăm foarte puţină atenţie şi foarte puţini bani pentru combaterea ei'', a comentat prof. Gostin pentru AFP.

 Aproximativ 388 de milioane de oameni vor muri din cauza diferitelor afecţiuni cronice provocate de obezitate, fumat şi lipsa exerciţiilor fizice în următorii 10 ani, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). "Există un blocaj politic în rezolvarea acestor probleme'''' a mai apreciat prof. Gostin, consilier guvernamental american şi şi profesor la universităţile Georgetown şi Johns Hopkins. El a subliniat faptul că problema reprezentată de obezitate şi de bolile asociate aproape că a trecut nemenţionată în campania electorală prezidenţială americană. "Şi totuşi costurile umane sunt de-a dreptul înspăimântătoare dacă ne gândim că obezitatea ar putea reduce drastic speranţa de viaţă a unei întregi generaţii'', a mai susţinut el.

Acest summit s-a încheiat cu o rezoluţie prin care guvernele şi marile corporaţii vor fi chemate să acţioneze pentru stoparea morţii premature a milioane de oameni din cauza bolilor cronice pentru că stilul de viaţă modern ''ne îmbolnăveşte şi pe noi, îmbolnăveşte şi planeta şi pur şi simplu nu mai putem continua aşa''. Rezoluţia de la Sydney se va concentra asupra a patru aspecte importante, printre care nevoia de a face din oraşe nişte zone sănătoase pentru locuitori, promovând deplasarea pe jos sau pe bicicletă în detrimentul autoturismelor responsabile pentru poluare. Un alt aspect important al rezoluţiei va fi încurajarea exerciţiilor fizice în condiţiile în care lipsa de mişcare este răspunzătoare de 1,9 milioane de decese anual. De asemenea rezoluţia se va concentra şi asupra reducerii consumului de zahăr, grăsimi şi sare în alimente şi încurajarea consumului de alimente proaspete, precum şi asupra intensificării eforturilor globale pentru stoparea fumatului. /Rompres/

 
Clasificare stire: Fitness si sport
Vezi stiri din categoria: Fitness si sport
Vezi articole din categoria: Fitness si sport
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.