Obezitatea se trateaza

23 Noiembrie 2009
 

Obezitatea, considerată afecţiunea secolului 21 a ţărilor dezvoltate socio-economic (o treime din populaţia SUA), a impus adoptarea unor măsuri la nivel mondial, cu scopul de a reduce incidenţa alarmantă a acestei boli. Facilitată de sedentarism şi de un aport alimentar dezechilibrat, obezitatea poate avea şi cauze medicale (endocrinologice, insuficienţă tiroidiană, hipercorticismul, ovarele polichistice), medicamentoase (ingestia de doze mari şi pe termen lung de corticosteroizi, anabolizanţi, antidepresive), fiind influenţată şi de alţi factori externi.

De asemenea, obezitatea infantilă este în continuă creştere (20%-25% dintre copiii din SUA sunt cel puţin supraponderali), riscul de a deveni un adult obez fiind mai mare pentru aceşti copii.

Cel mai folosit marker pentru evaluarea gradului obezităţii este indicele de masă corporală, calculat după formula: IMC = greutate (kg) / înălţime2 (m).

Astfel, vom avea clasificarea în:

- subponderal (IMC < 19)

- normoponderal (IMC = 19-24,9)

- supraponderal (IMC = 25-29,9)

- obezitate gradul I (IMC = 30-34,9)

- obezitate gradul II (IMC = 35-39,9)

- obezitate morbid (IMC > 40). citeste mai mult...

Sursa Jurnalul National

 
Clasificare stire: Slabit
Vezi stiri din categoria: Slabit
Vezi articole din categoria: Slabit
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.