Ordinului privind preturile la medicamente a fost prelungit

06 Martie 2008
 

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, vineri, că a prelungit valabilitatea ordinului care stabileşte preţurile la medicamente, cu încă trei luni. Ministrul a precizat, într-o conferinţă de presă, că a avut de ales între mai multe variante, toate proaste pentru cetăţean, care ar fi însemnat un acces mai restrâns la medicamente. Nicolăescu a admis că probabil vor fi tensiuni şi goluri în aprovizionare, şi de aceea, face apel la populaţie să meargă la medic, dacă o farmacie nu-i poate onora reţeta cu un medicament pentru că lipseşte, şi să ceară înlocuirea lui cu un altul. Ministrul Sănătăţii s-a referit şi la tendinţa raportului de schimb valutar leu/euro, precizând că are informaţii că există o "calmare a leului pentru perioada următoare şi chiar o uşoară scădere". Cursul valutar la care a fost stabilit preţul la medicamente potrivit ordinului care este în continuare valabil a fost de 3,28 lei pentru un euro. La întâlnirea de miercuri, din cadrul Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, reprezentantul distribuitorilor de medicamente, dr. Viorel Vasile, a spus că dacă se va prelungi vechiul ordin vor fi probleme în aprovizionarea cu medicamente. El a menţionat că acest an nu s-au făcut importuri de medicamente în euro şi franci elveţieni, datorită cursului valutar, diferenţa fiind greu de suportat, de la 3,28 la 3,8 sau 3,7. /Rompres/

 

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.