Pacient in Romania

19 Iulie 2010
 

Stim cu totii ca asistenta medicala din occident este inca mult peste nivelul celei autohtone.

 

Ceea ce nu stiu insa majoritatea pacientilor romani este cat de mult este peste nivelul asistentei medicale romanesti?

 

O alta intrebare pe care si-o pun majoritatea dintre noi este: In ce consta de fapt aceasta diferenta?

 

Deoarece sarbatorim aproape 2 ani de cand am conceput http://www.spitale-viena.info, cred ca va putem oferi raspunsurile la aceste intrebari de aceasta data privite din perspectiva pacientilor si nu a noastra.

 

100% dintre zecile de pacienti care au apelat la serviciile noastre au facut-o in disperare de cauza ,in urma unor diagnostice puse in mod repetat gresit,interventii chirugicale esuate si/sau datorita faptului ca s-au simtit profund jigniti in adancul fiintei lor umane de modul in care anumiti medici romani s-au purtat cu ei.Vi se pare familiar?Nu vreau sa intru in detalii si nici sa generalizez dar sunt convins ca majoritatea dintre dvs. v-ati lovit de asa ceva in momentul in care ati intrat in contact cu sistemul medical romanesc.

 

Stiti ce au raspus pacientii in momentul intoarcerii in tara la intrebarea” cum a fost?”Aproape toti au folosit aceleasi cuvinte: „Este altceva!” .

 

Sunt convins ca fiecare dintre noi inainte de a lua contact cu sistemul medical din Austria am avut anumite expectative,ne-am imaginat cum va fi si probabil am asociat in minte aceasta idee de normalitate doar cu acele spitale curate si bine dotate pe care le vedem in filme.

 

Cu toate acestea ,sa stiti ca socul a fost pentru toata lumea la fel de mare ,deoarece nimeni nu si-a imaginat modul in care se vor purta medicii,asistentele,infirmierele cu persoana proprie in postura de pacient, adica cu alte cuvinte in postura de om bolnav.

 

Daca i-am fi rugat pe toti pacientii care s-au intors din Austria sa puna pe o scara de la 1 la 10 ,in ordinea importantei , lucrurile care i-au impresionat cel mai mult, de departe pe primele locuri ar fi pus modul in care medicii s-au purtat cu ei,timpul pe care li l-au acordat ,empatia de care au dat dovada si bineinteles profesionalismul actului medical.

 

De ce este atat de important acest lucru?Deoarece pentru un om bolnav modul in care decurge relatia interumana intre el si medicul care il trateaza este aproape la fel de important ca si actul medical in sine.Grija si atentia care ti se acorda iti dau incredere in omul care te trateaza si te ajuta sa te vindeci. Si in definitiv cred ca acesta ar trebui sa fie scopul final al sistemului medical.

 

Iar in ceea ce priveste medicii ,cred ca tocmai aceasta dragoste pentru om ii desavarseste in profesia medicala!Ceea ce toata lumea uita in tarisoara noastra este ca in centrul oricarui sistem medical civilizat sta bolnavul si nu medicii,casele de asigurari,spitalele sau furnizorii de medicamente!

Si in plus mai este vorba despre ceva,despre mandrie, mai precis despre acea mandrie cu care primaria Vienei anunta ca in acest an vor incepe lucrarile de constructie al celui mai modern spital european: http://www.wienkav.at/kav/khn-pm

 

Este acea mandrie pe care noi am uitat-o, cei mai tineri nici macar nu s-au intilnit cu ea, acea mandrie cu care bunicii nostri spuneau „ Timisoara este primul oras european iluminat electric stradal „.Dar asta au facut-o bunicii nostri ...Nu am auzit pe nimeni spunand „ Timisoara va fi...”, „ Romania va fi...”

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.