Pacientul expert - pilon de dezvoltare a programelor de Managementul bolilor cronice

20 August 2009
 

Deoarece pacientii sunt primii interesati ca sistemele de sanatate sa evolueze, Chronic Disease and Health Management 2009 reprezinta cadrul necesar informarii asupra rolului pacientului expert in MBC.

Conceptul de pacient expert

Cercetarile efectuate in Marea Britanie si SUA au demonstrat faptul ca pacientii cronici nu pot fi simpli spectatori ai tratamentului primit. Acestia trebuie sa fie informati permanent asupra evolutiei bolii, efectelor tratamentului, planul de tratament, reactiilor adverse date de medicatie, precum si asupra duratei tratamentui. Pacientul expert este responsabilizat si devine factor de decizie in procesul de vindecare.

Autoingrijirea in conditii de siguranta poate fi structurata astfel incat sa poata fi reduse simtomele si reactiile adverse ce pot aparea in evolutia unei boli cronice.

  citeste mai mult...

Sursa Sfatul medicului

 
Clasificare stire: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.