Parintilor le-ar putea fi interzis sa afle sexul bebelusului la ecografii

12 Septembrie 2011
 

Consiliul Europei ar putea interzice medicilor să dezvăluie părinţilor dacă bebeluşul va fi băiat sau fată. Decizia, aflată încă în dezbatere, este menită să pună capăt avorturilor selective în funcţie de sex.

Propunerea aparţine Comitetului pentru Egalitate de Şanse al Consiliului European şi este menită să preîntâmpine avorturile selective în funcţie de sexul fătului. Această practică a devenit foarte frecventă în statele fostei Uniuni Sovietice, membre ale Consiliului Europei, au argumentat oficialii. Este vorba despre Armenia, Azerbaijan şi Albania, ţări în care raportul băieţi-fete este de 112 la 100, dar şi despre Georgia, unde acest raport este de 111 băieţi la 100 de fete. În mod normal, diferenţa dintre numărul de bebeluşi de sex masculin şi cei de sex feminin este mult mai mică, avorturile selective dezavantajând deci feţii de sex feminin. Recomandarea de a interzice aflarea sexului bebeluşului în cadrul ecografiilor vizează toate cele 47 de state membre ale acestei organizaţii internaţionale. Ea va fi dezbătu

tă luna viitoare în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.