Patru mii de pacienti, consultati gratuit in prima clinica oftalmologica mobila din Romania

04 Decembrie 2013
 

 Prima clinica oftalmologica mobila din Romania a consultat si tratat gratuit aproape patru mii de batrani, copii si persoane cu dizabilitati din judetele Galati, Ilfov si Vaslui.


Campania vizeaza persoane din medii defavorizate unde nu este asigurat accesul la servicii medicale de calitate: mediul rural, asezari greu accesibile, camine de batrani si orfelinate. Persoanele consultate au beneficiat gratuit de consult medical specializat. De asemenea, au fost prescrise si oferite gratuit peste doua mii de perechi de ochelari.


“De patru ani incoace, am mers in regiuni defavorizate din tara, unde am incercat sa tratam si sa educam. Ne dorim ca proiectul sa se extinda, astfel incat un numar tot mai mare de pacienti sa poata fi informati, consultati si tratati in conditii corespunzatoare”, a declarat dr. Speranta Schmitzer.


Activitatea clinicii mobile a scos in evidenta gradul scazut de educatie al populatiei din aceste medii privind sanatatea oculara, cele mai evidente carente fiind observate in randul pacientilor in varsta. Peste 80% dintre acestia sufereau de grave probleme de vedere, din cauza carora considerau ca vor ajunge la orbire, desi consultul a relevat ca majoritatea avea cataracte operabile.


“Am initiat acest proiect ca o reactie la cazuistica pe care am intalnit-o de-a lungul anilor. Gradul de informare legat de sanatatea ochilor e adesea extrem de scazut, iar consecintele sunt dramatice – am intalnit pacienti care au venit avand afectiuni in stadii foarte avansate, pentru care nu am mai putut face foarte mult. Astfel, ne-am dat seama ca este nevoie de o schimbare in acest sens”, a spus dr. Schmitzer.


Clinica dispune de doua automobile de teren si o rulota dotata cu aparatura moderna pentru investigatii oftalmologice si prescriere de ochelari. Medicii pot face de asemenea screening pentru glaucom si cataracta.


Fundatia isi propune sa isi extinda activitatea si in alte regiuni ale tarii si sa achizitioneze echipamente suplimentare pentru clinica, ce vor permite efectuarea unor investigatii mai complexe precum si mici interventii chirurgicale. citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.