Pensionarii, ?avantajati? ca medicamentele vor fi mai mult timp pe rafturile farmaciilor

31 Martie 2005
 

Potrivit declaratiei cinice a directorului adjunct al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Dragos Grosanu, "in urma eliminarii compensatelor cu 90%, medicamentele nu se vor mai epuiza atat de repede din farmacii". Totodata, din cauza ca vor scoate mai multi bani din buzunar pentru medicamente, mai mult ca sigur ca nici pensionarii nu se vor mai calca in picioare la cozi. Ba, mai mult, noul sistem "ajusteaza" si numarul medicamentelor gratuite si compensate, de la 461, cate erau pana acum, la 381.

In privinta noului sistem de compensare, la capitolul avantaje ar trebui trecut faptul ca acestea nu vor mai "disparea" atat de repede de pe rafturile farmaciilor. Astfel, "aceste medicamente ar putea sa se gaseasca mai mult timp pe piata, ca urmare a reducerii compensarii", a afirmat directorul Grosanu. Curios, pe aceeasi linie "umanitara" se inscrie si opinia vicepresedintelui Federatiei Sindicale Sanitas, Adrian Birea, care considera ca, din punctul de vedere al preturilor, "cumparatorii pierd, dar, din perspectiva Ministerului Sanatatii, ei vor avea de castigat, intrucat beneficiaza de medicamente mai mult timp". De altfel, in opinia liderului sindical, aceasta masura era "previzibila", intrucat bugetul Sanatatii pe 2005, si anume 3,5% din PIB, nu putea face fata costurilor vechiului mod de compensare.

Astfel, se pare ca mai ales pensionarii nu vor mai fi nevoiti sa "vaneze" farmaciile care au pe raft medicamentele de care ei au atata nevoie. Si asta nu pentru ca aceste medicamente se vor gasi pentru mai mult timp si intr-un numar mai mare de farmacii, ci pentru simplul motiv ca s-ar putea sa nu-si mai permita sa le cumpere.

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.