Peste 100 de persoane au murit dupa ce au fost tratate cu heparina

07 Mai 2008
 

Agenţia federală americană pentru medicamente - FDA a anunţat că peste 100 de persoane au murit după ce au fost tratate cu injecţii cu heparină conţinând o substanţă contaminantă. Potrivit informaţiilor postate pe site-ul FDA, între ianuarie 2007 şi februarie a.c. au fost înregistrate 103 decese în urma tratamentului cu heparină, 62 dintre persoanele decedate manifestând reacţii alergice. În martie s-au produs alte 19 decese. La 5 martie, FDA a indicat că a fost depistată o substanţă contaminantă neidentificată în injecţiile cu heparină vândute de compania farmaceutică Baxter International. Ulterior, substanţa a fost identificată ca fiind SCS /sulfat de condroitină supersulfatat/, substanţă nenaturală obţinută prin modificare chimică, ingredientele active fiind produse de Scientific Protein Laboratories /SPL/, unul din furnizorii Baxter, la uzina sa din Changzhu /China/. Baxter şi-a rechemat la 28 februarie toată heparina de pe piaţă şi nu au mai fost semnalate noi cazuri de reacţie alergică sau deces. Heparina este obţinută din intestine de porc şi China este principalul furnizor pe plan mondial. /Rompres/

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.