Pilula care a eliberat sexul si le-a emancipat pe femei face 50 de ani

06 Mai 2010
 

Revista Time dedică un număr aniversării pilulei care a rearanjat relaţiile umane în feluri când aclamate, când contestate, când întoarse pe toate feţele în ultima jumătate de veac

A fost primul medicament creat vreodată pentru a fi luat cu regularitate de oameni care nu sunt bolnavi. Inventatorul ei era un catolic conservator care căuta un leac pentru infertilitate şi a găsit, în schimb, o garanţie a ei. A fost blamată pentru că a făcut revoluţie sexuală în rândul femeilor singure, deşi, în America anilor '60, aveau, în general, acces la ea doar femeile care puteau demonstra că sunt măritate. Fanii pilulei contraceptive spun că aceasta întăreşte relaţiile de cuplu, eliberându-i pe cei doi de grija unei sarcini nedorite.

Criticii o acuză că a făcut să înflorească promiscuitatea şi adulterul şi că a distrus valorile familiei. Cu alte cuvinte, o grămadă de contradicţii înconjoară şi astăzi pilula contraceptivă, scrie revista Time, în primul număr din mai, amintind că The Economist o considera, în 1999, cel mai important progres ştiinţific înregistrat în secolul XX, în timp ce Gloria Steinem, una dintre cele mai importante voci feministe ale epocii, credea că impactul ei e "supraestimat". citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Sex
Vezi stiri din categoria: Sex
Vezi articole din categoria: Sex
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.