Plantago major-un remediu homeopatic mic cu importanta mare

23 Iunie 2009
 

Pătlagina este o plantă aparţinând familiei Plantaginaceae, familie de plante des întâlnită pe pajişti şi păşuni. Frunzele acestei plante sunt sărate şi amărui la gust, iar rădăcină este sărat-dulceagă. Frunzele sunt utilizate pentru a fi frecate pe părţile de corp înţepate de insecte (pe locurile înţepăturilor de insecte), producând o uşurare a senzaţiilor şi o vindecare rapidă a leziunilor. De asemenea, pot fi folosite pentru a opri sângerări uşoare. Planta conţine un glucozid care se regăseşte şi în silur (Euphrasia officinalis). Frunzele proaspete ale plantei sunt utilizate şi pentru uşurarea durerilor de dinţi. Astfel, ele se aplică în urechea de pe partea dureroasă. Dacă frunzele acţionează, ele devin negre şi trebuie înlocuite. Dacă nu acţionează, rămân verzi.

Frunzele plantei au mult mucus şi abilitatea de a absorbi multă apă, de aceea pot fi utilizate şi în constipaţii.

Remediul homeopatic preparat din pătlagină, Plantago major este unul dintre principalele remedii pentru nevralgii la fumători (trigemen, nerv vag) şi dureri de dinţi.citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Homeopatie
Vezi stiri din categoria: Homeopatie
Vezi articole din categoria: Homeopatie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.