Prea putini oameni folosesc corect prezervativul

22 Februarie 2012
 

Dacă este pus târziu sau greşit, prezervativul îşi pierde eficienţa în protejarea de infecţii cu transmitere sexuală sau de o sarcină nedorită.

Folosirea incorectă a prezervativului masculin a devenit o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Aspectul este adus în discuţie de o serie de studii pe această temă publicate recent în revista „Sexual Health“. 20 de cercetători de la Universităţile din Indiana şi Kentucky, SUA, de la Universitatea Guelph din Ontario, Canada şi de la Universitatea britanică din Southamptom au analizat probleme precum comportamentele la risc în rândul populaţiei americane, prezervativele contrafăcute din China şi folosirea prezervativelor feminine în Africa de Sud.

Potrivit specialiştilor, există o deosebire mare între modul ideal în care ar trebui folosite prezervativele şi felul în care sunt utilizate în realitate. Acest lucru duce la sarcini nedorite, dar şi la extinderea bolilor cu transmitere sexuală, printre care HIV/SIDA, dar şi infecţia cu HPV. „Aşteptăm în continuare din partea medicilor soluţia pentru prevenirea epidemiilor, dar aceasta este o paradigmă greşită. Soluţia modernă pentru pandemia de SIDA este prevenţia şi trebuie să începem să o punem în aplicare“, a spus Richard Crosby, profesor la Universitatea din Kentucky şi editor şef al revistei.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.