Precautii in cazul suplimentelor cu fier

15 Ianuarie 2012
 

Deşi în general bine tolerate, suplimentele care conţin fier sunt medicamente şi trebuie luate doar la recomandarea medicului, în urma unor analize de sânge concludente.

Studii recente publicate în revista „Archives of Internal Medicine" au asociat administrarea de multivitamine care conţineau şi fier cu un risc mai mare de moarte prematură, de boli cardiovasculare şi chiar cu o creştere a nivelului colesterolului. Nu este clar dacă această asociere este provocată chiar de fier sau de boala pentru care se administra mineralul. Medicii atrag însă atenţia asupra faptului că suplimentul trebuie luat doar la sfatul medicului, pe o perioadă bine stabilită sau trebuie alese suplimente de multiminerale care nu conţin fier, pentru a evita excesul. Mai mult, se analizează rolul fierului în apariţia sindromului de colon iritabil, întrucât persoanele care suferă de această boală prezintă depozite mai mari de fier la nivelul porţiunilor de intestin iritate.

Atenţie la simptomele digestive!

Ce se ştie cu siguranţă este că administrarea suplimentelor de fier poate să pună probleme persoanelor care suferă de tulburări digestive. Printre efectele secundare ale administrării de fier se pot număra greaţa, voma, constipaţia sau, din contră, diareea, precum şi colorarea scaunului în negru. Tocmai de aceea, deşi fierul se administrează, de preferat, înainte de masă, persoanelor care suferă de astfel de probleme li se recomandă să îl ia împreună cu mâncarea. Alte posibile consecinţe ale excesului de fier în organism sunt colorarea buzelor şi a unghiilor în albăstrui.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Suplimenti nutritivi
Vezi stiri din categoria: Suplimenti nutritivi
Vezi articole din categoria: Suplimenti nutritivi
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.