Prescrierea medicamentelor, modificata in noul Contract-Cadru

13 Martie 2012
 

Contractul-Cadru pentru anii 2011-2012 va fi modificat. In acest sens, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au postat pe site-ul institutiei si un proiect de hotarare.

Prin proiectul de act normativ se propune prescrierea de catre medici a medicamentelor sub forma denumirii comerciale cu indicarea si a denumirilor comune internationale (DCI) corespunzatoare. Asta in conditiile in care, in prezent, prescrierea se face pe DCI si, numai in cazuri justificate medical, pe denumire comerciala.

Motivatia autoritatilor este ca medicul alege tratamentul adecvat pentru afectiunea/afectiunile pacientilor, responsabilitatea revenind in intregime medicului. "In acest fel, pentru fiecare pacient, se vor lua in considerare efectele terapeutice ale tratamentului prescris si gradul de suportabilitate financiara a asiguratului", se arata in proiectul legislativ.

Se mai doreste si inlocuirea sintagmei „cod numeric personal” cu sintagma „cod numeric personal/cod unic de asigurare”, asigurarea flexibilitatii in ceea ce priveste utilizarea fondurilor pentru activitatea desfasurata de furnizori in luna decembrie 2011, drept pentru care se inlocuieste sintagma „sunt considerate” cu „pot fi considerate” in cadrul art. 6 alin. (3) din textul H.G. 1389/2011.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.