Proaspetele mame au nevoie de odihna

10 Ianuarie 2011
 

Aproximativ două ore pierd pe noapte tinerele mame în prima lună după naştere. Acestea se acumulează în reprize dese, care accentuează oboseala. Recuperarea timpului de nesomn de pe parcursul nopţii se poate face ziua. Cel puţin 90 de minute de somn neîntrerupt sunt necesare pentru odihnă.

Nu cantitatea, ci calitatea somnului pune probleme tinerelor mămici. Potrivit studiilor americane, proaspetele mame dorm în medie şapte ore pe noapte, similar majorităţii populaţiei.

Deosebirea majoră este că au parte de un somn fragmentat, iar acest lucru le face să se simtă mai obosite în timpul zilei şi poate agrava o eventuală depresie postpartum. Pentru părinţi, rezultatele studiilor nu sunt o noutate. Ele fac însă posibilă formularea unor sfaturi pertinente din partea specialiştilor.

Somnul Necesar, fără întreruperi

În prima lună de viaţă a bebeluşului, tânăra mamă se poate trezi şi de 3-4 ori pe noapte, iar uneori ajunge mai degrabă să „moţăie", decât să doarmă profund. Un ciclu complet de somn durează între 90 de minute şi două ore: 65 de minute de somn non-REM, 20 de minute de REM (faza de mişcare rapidă a ochilor, în care visăm) şi încă 5 minute de somn non-REM.

Dacă nu avem parte de aceste 90 de minute consecutive de somn nocturn, corpul nostru nu se reface complet. Iar aceasta este o cauză de oboseală pentru tânăra mamă. Tocmai de aceea, dacă vrea să recupereze somnul în timpul zilei, nu trebuie să se bazeze pe un pui de somn de 20 de minute, ci are nevoie de un răgaz de cel puţin o oră şi jumătate pentru a se simţi odihnită. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.