Probleme de sanatate care apar din cauza schimbarilor bruste de temperatura

26 Iunie 2014
 

Schimbările bruşte de temperatură cu treceri rapide de la frig la cald şi invers strică dispoziţia, dar sunt răspunzătoare şi de scăderi de tensiune şi dureri insuportabile de cap, agravarea afecţiunilor reumatologice, a crizelor astmaticilor sau de apariţia aşa-numitelor congestii nazale.


“În perioadele cu schimbări bruşte de temperatură apar nişte stări vegetative, dar nu există studii care să facă legătura între cauză şi efect, deşi este clar faptul că modificările de presiune, mai ales în perioadele cu umiditate crescută, provoacă manifestări reumatologice, scăderi de tensiune, etc. Cel mai probabil intră în discuţie o reactivitate vegetativă la stimulii din mediul înconjurător”, este explicaţia oferită de prof. dr. Ovidiu Băjenaru.


Cei mai afectaţi de schimbările de temperatură sunt, de regulă, bolnavii cu afecţiuni reumatologice.


“Sufăr de spondilită anchilozantă şi, în momentul în care se schimbă vremea, durerile mele sunt aproape insuportabile, merg până spre paralizie, nu scap de puseu decât cu calmante cât se poate de puternice, iar unguentele sunt de multe ori apă de ploaie. Rigiditatea coloanei, a mişcărilor este redusă aproape la maximum. Eu simt trecerea de la o stare a vremii la alta cu multe ore înainte, uneori chiar zile”, povesteşte Elena Constantin, în vârstă de 41 de ani.


Ea se mai plânge că aceste stări sunt însoţite şi de nervozitate, irascibilitate, pe care le poate stăpâni cu greu, iar, la serviciu, randamentul este mult scăzut.


“Dacă ai o operaţie mai veche, este normal să te doară”


Presiunea atmosferică are influenţe asupra oxigenării sângelui şi asupra circulaţiei sangvine.


O presiune atmosferică scăzută antrenează o accelerare a bătăilor inimii şi o creştere a tensiunii arteriale. O presiune crescută scade frecvenţa respiraţiei şi favorizează oxigenarea sângelui. “Dacă ai o operaţie mai veche este normal să te doară. Cei cu hipertensiune este posibil să aibă o tensiune mai mare chiar dacă nu aduc nicio schimbare în viaţa de zi cu zi. Astmaticii sunt expuşi să face şi crize mai severe”, explică şi Cristian Sever Oană, medic de familie.


Umiditatea poate crea şi ea probleme de sănătate, afectând sistemul respirator. “Schimbările meteo, alimentate de poluarea aerului afectează căile respiratorii prin modificări vaso motorii de la nivelul mucoasei nazale. Aşa se produce congestia nazală, ce va determina obstrucţie nazală, adică se va înfunda nasul, crescând semnificativ riscul de apariţie al sinuzitelor”, explică George Mincu Rădulescu, medic primar ORL.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.