Procedeul Burnei, folosit prima oara in tratarea pseudoartrozei congenitale de clavicula

03 Ianuarie 2016
 

Un tânăr în vârstă de 18 ani, care suferea de dureri atroce de pe când avea 15 ani, a fost vindecat printr-o operație realizată în premieră absolută de medici români.


Violeta Fotache


Medici specialiști în ortopedie pediatrică, din cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii M.S. Curie, au realizat, în data de 7 decembrie 2015, în premieră mondială, o operație prin care au vindecat pseudoartroza congenitală, o boală rară extrem de gravă prin impactul pe care îl are asupra vieții pacientului: dureri greu de suportat cu limitarea mobilității umărului și modificări estetice disgrațioase. Boala apare încă din viața intrauterină, în 90 la sută din situații fiind vorba de cauze genetice. Dificil de diagnosticat, afecțiunea are inițial doar un simptom inestetic, dar evoluează către modificări estetice disgrațioase, dezechilibrul umărului, dureri și limitarea mișcării.


Prima alungire în focarul de pseudoartroză congenitală


Într-o primă intervenție, s-a implantat un fixator extern și s-a făcut alungirea până la egalizarea lungimii celor 2 clavicule. O alungire de 7 centimetri. Apoi, într-o intervenție chirurgicală care a durat trei ore, am aplicat procedeul original descris cu 2 ani în urmă pentru tratamentul pseudartrozelor congenitale, traumatice, septice la nivelul oaselor lungi. Ne aflăm în situația unei premiere absolute, mondiale: pentru prima dată s-a făcut alungirea unui focar de pseudoartroză congenitală. Nicăieri în lume nu se face așa ceva. Procedeul Burnei a fost confirmat în baza de date PubMed, MedLine și Gate Research. Chiar la Congresul ARTOP de anul acesta care a avut loc în Pitești, la începutul lunii noiembrie, acest procedeu a fost expus de renumiți chirurgi ortopezi din străinătate”, a explicat, pentru Doctorul zilei, prof.dr. Gheorghe Burnei, șeful Clinicii de Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului de Urgență pentru Copii M.S. Curie. „Eu am descris această tehnică de tratament pentru alte afecțiuni, cum ar fi cele generate de traumatisme, infecții, tumori sau de boli genetice cunoscute, precum osteogeneza imperfecta. Acum ne-am aflat în situația de a rezolva o altă boală extrem de grea, cum este pseudoartroza congenitală, prin acest procedeu”. Principiul metodei Burnei este crearea unui mediu optim osteoconductiv şi osteoinductiv folosind autogrefă osoasă, alogrefă şi substituenţi osoşi, şi de a stabiliza mecanic segmentul afectat cu plăci de reconstructie si cabluri.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.