Procedura care trateaza transpiratia in exces

19 Iunie 2017
 

Transpiraţia este un fenomen normal, însă atunci când ea interferează cu activităţile de cu zi şi este prezentă în mod excesiv, fără vreun motiv aparent, putem vorbi despre afecţiunea numită hiperhidroza. Medicul Laurenţiu Vlădau, specialist dermatolog, recomandă iontoforeza ca fiind unul dintre tratamentele ce pot fi utilizate pentru ameliorarea simptomelor acestei afecţiuni. 

 

Utilizată încă din anii 1940, iontoforeza este o procedura cu rezultate de excepţie în cazul hiperhidrozei, în special pentru transpiraţia palmelor şi tălpilor. Tratamentul constă în aplicarea unui curent electric de intensitate scăzută în băi de apă, reuşind să reducă considerabil transpiraţia printr-un mecanism cu privire la care există astăzi mai multe teorii, dar care s-a dovedit deosebit de eficient în peste 75% din cazuri.În general, sunt necesare 7-10 sesiuni de 10-15 minute pentru obţinerea rezultatelor şi şedinţe de întreţinere o dată la 1 săptămână sau o dată la 2 săptămâni.

 

Cum se realizează tratamentul

În funcţie de zona tratată, pacientul fie va scufunda mâinile şi/sau picioarele în băi de mică adâncime cu apă, fie tampoane umede vor fi plasate sub braţe timp de 5-15 minute. Va apărea o senzaţie de înţepătură, care nu este foarte neplăcută deoarece aparatul foloseşte curent direct pulsatil ce face procedura mai confortabilă. În orice caz, intensitatea tratamentului poate fi modificată în funcţie de tolerabilitatea celui tratat.

 

În mod surprinzător, încă nu se ştie exact de ce iontoforeza are succes în tratarea hiperhidrozei şi există diferite teorii, printre care:

- Curentul şi particulele minerale din apă acţionează împreună pentru a îngroşa stratul exterior al pielii, blocând astfel fluxul de transpiraţie; 

- Curentul poate întrerupe transmisia normală a nervului, ceea ce împiedică funcţionarea glandelor sudoripare; 

- Iontoforeza scade valoarea pH-ului în glanda sudoripară, ceea ce o face mai acidă şi reduce cantitatea de transpiraţie produsă. 

 

Riscuri potenţiale şi efecte secundare

Iontoforeza este un tratament pe care marea majoritatea pacienţilor îl tolerează cu uşurinţă şi presupune efecte secundare limitate, întâlnite în cazuri rare, cum ar fi uscarea zonelor tratate, descuamarea pielii, roşeaţa, îngroşarea pielii, furnicături de scurtă durată sau iritaţii. „Tratamentul nu este recomandat celor care au un regulator de ritm cardiac (pacemaker), femeilor gravide, persoanelor cu plăci metalice sau şuruburi după chirurgie osoasă precum şi alte implanturi metalice şi nici celor cu dermatite active, veruci/ negi multiplii, tăieturi nevindecate complet sau alte râni deschise”, atenţionează specialistul dermatolog. 

 

Cei interesaţi de acest tratament se pot adresa unei clinici de dermatologie, pentru a vedea dacă procedura funcţionează cu succes în cazul lor, existând apoi posibilitatea de a achiziţiona propriul dispozitiv de ionoforeză pentru uz casnic. citeste mai mult...

Sursa Ce se întâmplă doctore?

 
Clasificare stire: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.