Procreerea asistata medical prezinta risc crescut de malformatii

23 Iunie 2010
 

Copiii născuţi prin procreere asistată medical prezintă un risc crescut de malformaţii congenitale severe, potrivit unui studiu publicat recent. Părinţii care se gândesc să recurgă la tehnici de procreere asistată medical (PAM) ar trebui să cunoască aceste riscuri, au avertizat cercetătorii. Studiul, cel mai vast realizat până acum în acest domeniu, a analizat copiii născuţi prin PAM în 33 de clinici din Franţa, din 2003 până în 2007 - peste 15 000 de naşteri. 'Am constatat cazuri de malformaţii severe la 4,24% dintre copii', arată dna Viot, principalul autor al studiului, genetician la maternitatea Port Royal din Paris.

Astfel de malformaţii apar la 2-3% dintre copiii născuţi în mod normal. 'Nivelul ridicat de malformaţii se referă mai ales la afecţiuni cardiace, ale sistemului uro-genital şi se observă mai mult la băieţi', a explicat ea într-un comunicat. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.