Producatorii de medicamente risca sa scoata acelasi produs de pe piata in acelasi timp!

27 Februarie 2012
 

"Ce ne ingrijoreaza este faptul ca mai multe companii vor retrage acelasi medicament de pe piata", a declarat astazi Dragos Damian (foto), presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR). Cu toate acestea, membrii APMGR nu au retras niciun medicament de pe piata pana in momentul de fata.

"Practicile nu permit retragerea fara a avea o alternativa viabila. Insa, avand in vedere faptul ca actuala taxa claw-back este injusta si ilegala, unii producatori vor fi pusi in imposibilitatea de a furniza aceste medicamente", a continuat Dragos Damian.

Vor disparea medicamente din portofoliul producatorilor

O masura pe care o vor lua producatorii de generice o constituie reevaluarea portofoliilor, din care vor disparea acele medicamente care nu sunt rentabile.

"Ce vreau sa retineti este ca Ministerul Sanatatii impune pretul medicamentelor. Noi, ca producatori, nu putem majora taxa unui medicament pentru a ne acoperi alte costuri. Nu putem absorbi in pretul medicamentelor taxe suplimentare", a precizat presedintele APMGR.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.