Prof. Irinel Popescu: "Progresul in medicina, obtinut prin cercetare stiintifica!"

13 Octombrie 2012
 

Una dintre indatoririle Academiei de Stiinte Medicale este coordonarea activitatii de cercetare din domeniul medical, spune prof. dr. Irinel Popescu, presedintele institutiei, citat de Agerpres.


Conform acestuia, peste 600 de cercetatori isi desfasoara activitatea in diversele unitati ale Ministerului Sanatatii, acolo unde au fost infiintate colective de cercetare.


"De-a lungul timpului, situatia acestor colective a fost problematica, in sensul ca ei au facut specializarea intr-un anume domeniu si au inceput sa desfasoare si activitate clinica. Ei au fost automat integrati in programele de rezidentiat si ulterior au devenit medici specialisti. Statutul lor de medici specialisti nu este nici pana acum reglementat si consider ca ar trebui sa se rezolve acest lucru poate pe modelul sistemului de invatamant in care cadrele universitare functioneaza in primul rand in cadrul Universitatilor de Medicina si Farmacie sau a Facultatilor de Medicina si o integrare clinica. Asa cum acestora li se recunoaste dubla calitate de educatori si practicieni, consider ca, la fel, cercetatorilor care au fost admisi prin concurs pentru a face cercetare clinica trebuie sa li se admita aceasta dubla calitate de cercetator si practician", a aratat dr. Irinel Popescu.


Pana acum sunt 62 de colective de cercetare pe care Academia si-a propus sa le structureze intr-o Platforma nationala pentru cercetare si care ar putea deveni ulterior un institut national pentru cercetare virtual.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.