Profilul adolescentului roman in conformitate cu practicile si perceptiile sexuale

11 Iulie 2010
 

In luna aprilie 2010, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii - ARPS a desfasurat, in cadrul proiectului Abordari integrate de prevenire HIV/SIDA in Romania o cercetare de tip cantitativ privind "cunostintele, atitudinile si practicile tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani legate de infectia cu HIV, alte infectii cu transmitere sexuala si consecintele practicarii sexului neprotejat".

Metodologie


Populatia tinta a fost reprezentata de tinerii cu varsta de 15-24 de ani din Romania din mediul urban si rural.

Esantion: 1325 de subieci, reprezentativ pentru populatia tinta.

Eroare maxima tolerata: +/- 2.8 % la un nivel de probabilitate de 95%.

Metoda de cercetare: sondaj - intervievare fata in fata pe baza de chestionar administrat de operator de interviu.

Instrument de cercetare: chestionar individual.

 

Date principale ale profilului tinerilor

• Din zece tineri cu varsta de 15-24 de ani din Romania, sase si-au inceput viata sexuala (62% din totalul esantionului). Media varstei la care tinerii si-au inceput viata sexuala este de 16,7 ani (17,5 fete, 16,1 baieti). Ponderea celor care si-au inceput viata sexuala in cadrul unei relatii formalizate - logodna sau casatorie - este de doar 5,7%.

• Studiul a aratat ca dintre tinerii (15-24 ani) care si-au inceput viata sexuala fiecare al saselea nu a folosit niciodata prezervativul - 16,3% din total. Dintre acestia majoritatea - aproximativ 68% - au avut cel putin un contact sexual in ultimele 3 luni. Fetele care nu au utilizat niciodata prezervativ sunt mai numeroase comparativ cu baietii, iar tinerii din mediul rural care nu au utilizat niciodata prezervativul sunt mai numerosi decat cei din mediul urban. citeste mai mult...

Sursa Sfatul medicului

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.