Proiect european pentru pregatirea personalului mediu sanitar in domeniul informatic

27 Mai 2013
 

Aproape 3.500 de asistente medicale au promovat cursurile CNFPA de operator introducere, prelucrare si validare date, desfasurate prin proiectul european“Cunostiinte de utilizare a calculatorului si informatica medicala penstru cresterea adaptabilitatii asistentelor medicale din spitalele din Romania".


Proiectul se desfasoara timp de 3 ani, din septembrie 2010 pana in august 2013 si are ca obiectiv principal imbunatatirea mobilitatii si adaptabilitatii personalului sanitar mediu din spitalele din Romania la conditiile in schimbare ale sistemelor sanitare prin imbunatatirea competentelor si aptitudinilor in domeniul ITC si al noilor tehnologii.


Principala componenta a proiectului o constituie instruirea in cunostinte de baza de operare a calculatorului si certificarea ECDL (European Computer Driving Licence) a 4000 de asistente medicale din 400 de spitalele din Romania si are drept obiectiv asigurarea cunostintelor si competentelor necesare adaptarii asistentelor medicale la noile exigente din toate compartimentele activitatii lor: practica clinica, managementul informatiei spitalicesti, educare, informare, comunicare.


Cursurile au o durata de 3 saptamani si se finalizeaza cu examenul de obtinere a Permisului European de Conducere a Computerului (ECDL), a certificatului CNFPA si a 15 credite EMC.


Pana la 10 mai, s-au inscris 3513 persoane. Dintre acestea 3454 au obtinut certificarea CNFPA, iar 2304 si pe cea EDCL START. Cursurile s-au desfasurat in 303 sesiuni de instruire, in 176 de unitati sanitare din 29 de judete plus municipiul Bucuresti.


Proiectul include si o componenta de formare de formatori ce are drept obiectiv imbunatatirea sistemului de instruire si evaluare a performantelor personalului la nivelul spitalelor din Romania, prin crearea unei retele de 400 multiplicatori de informatie si de evaluatori.


Cursurile au debutat la 31 martie 2013 si au fost instruite pana in prezent 239 asistente si asistenti medicali din 94 de unitati.


Sesiunile de instruire sunt organizate de Ministerul sanatatii si Euroaptitudini SA.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Ministerul Sanatatii
Vezi stiri din categoria: Ministerul Sanatatii
Vezi articole din categoria: Ministerul Sanatatii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.