Propunerea ca medicamentele sub 10 lei sa fie eliberate gratuit persoanelor nevoiase, respinsa in Senat

11 Iunie 2013
 

Comisia de sanatate a Senatului a dat marti, 11 iunie, raport negativ unei propuneri legislative privind eliberarea gratuita a medicamentelor care costa sub 10 lei pentru persoanele cu venituri sub salariul minim pe economie.


Potrivit proiectului de act normativ, persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate care realizeaza venituri sub salariul minim pe economie, prevazut de lege, beneficiaza pe baza de prescriptie medicala eliberata de medici de familie si de medicii specialisti de compensare in procent de 100% pentru medicamentele al caror pret de referinta nu depaseste 10 lei pe ambalaj.


"In categoria persoanelor asigurate se includ copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pana la 29 de ani, daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studentii daca nu realizeaza venituri din munca mai mari decat salariul minim pe economie, persoanele aflate in somaj. Pot fi eliberate fara contributie personala un numar de maximum 5 medicamente al caror pret de referinta nu depaseste 10 lei pe ambalaj", mai prevede proiectul.


Totodata, in cazul prescriptiei medicale care se elibereaza la externarea din spital perioada de medicatie pentru care se aplica prevederile nu poate depasi 30 de zile. Exceptii se fac in cazul copiilor de pana la 12 luni si al bolnavilor inclusi in programele de sanatate pentru care numarul de medicamente prescrise corespunde schemei terapeutice.


Caracterul legii, al carei initiator este senatorul PDL Alin Tise, este organic, Senatul fiind prima Camera sesizata.  citeste mai mult...

Sursa Ziare.com

 
Clasificare stire: Ministerul Sanatatii
Vezi stiri din categoria: Ministerul Sanatatii
Vezi articole din categoria: Ministerul Sanatatii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.