Purpura, o boala parsiva greu de tratat

04 Septembrie 2016
 

Este o afecţiune care nu poate fi prevenită, apare în plină stare de sănătate, de obicei fără simptome la debut. Partea proastă e că boala, în sine, e greu de diagnosticat, dat fiind faptul că are manifestări comune cu alte afecțiuni


Dana Lascu


Purpura trombocitopenica imună/idiopatică (PTI), cunoscută mai nou sub numele de trombocitopenie imună primară, este o boală caracterizată prin scăderea numărului de trombocite (trombocitopenie) sub 100.000/mmc în sângele periferic, în absenţa unei cauze clare sau evidente.


Această scădere a numărului de trombocite se poate asocia cu un risc crescut de sângerare la nivelul pielii şi/sau al mucoaselor. Dacă valorile sunt prea mici, „aceste sângerări se pot manifesta şi ca hemoragii apărute spontan, în absenţa unui traumatism, la nivelul organelor, cu risc major dacă hemoragia este mare sau afectează organe vitale (ex creierul)”, explică dr. Oana Pătrînoiu.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.