Regenerarea neuronilor, intre vis si realitate

30 August 2015
 

Ne ducem viața într-un ritm alert, fără să ne gândim că orele în plus la serviciu ne afectează grav sistemul nervos. Fiecare neuron pierdut e un pas către boli precum Alzheimer sau Parkinson, iar regenerarea lor nu compensează pierderea.

Dana Lascu

De vină e, în primul rând, stilul de viață, spun specialiștii. „Comportamentul uma este heterogen. Avem un concept foarte important, acela de rezervă biologică și rezervă cognitivă, care scad de-a lungul vieții, de multe ori – iresponsabil. Nu numai creditele bancare contează, contează și creditul biologic pe care îl primești și modul în care îl consumi“, explica prof.dr. Dafin Mureșanu, la Școala de Vară Internațională de Neurologie, desfășurată, în iulie, la Eforie Nord. El atrăgea atenția că evoluția societății are și efecte negative. „Trăim așteptând weekend-ul, trăim așteptând concediul și repetăm an de an și în fiecare zi același lucru, ne pregătim pentru a trăi! Astăzi muncim mai mult decât mâine ca să trăim mai bin și uităm momentul. Momentul trebuie privit cu multă responsabilitate și cred că mesajul meu pentru tineri este:  citeste mai mult...

 
Clasificare stire: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.