Regimurile de slabire, ineficiente si nocive

28 Noiembrie 2010
 

Pentru prima data, raportul unei agentii publice vorbeste despre carentele si dezechilibrele provocate de cincisprezece regimuri de slabire, analizate in detaliu. Raportul afirma ca regimurile alimentare nu sunt lipsite de riscuri pentru sanatate. Raportul Agentiei nationale de securitate sanitara a alimentatiei /ANSES/, publicat joi, se bazeaza pe studiul stiintific asupra unui numar de cincisprezece regimuri de slabire, scrie ziarul Le Figaro in editia de joi.

Printre cele mai cunoscute regimuri care au fost analizate se afla Atkins, regimul californian, Cohen, Dukan, Fricker, Mayo, Montignac, Weight Watchers sau cel cu supa de varza.

'O echipa de profesori si cercetatori cu inalta calificare a inceput prin selectionarea celor mai populare regimuri, apoi a calculat aportul nutritional al fiecaruia', explica profesorul Gérard Lasfargues, directorul stiintific al ANSES. 'Rolul nostru, in calitate de agentie publica, este de a alerta atunci cand exista vreun risc, potrivit acestuia. Mesajul nostru este foarte clar: aceste regimuri trebuie sa faca obiectul recomandarilor medicale si sa nu se practice automedicatia'.

La capatul unui an de studii, constatarea expertilor este fara drept de apel: toate aceste regimuri genereaza dezechilibre de macronutrienti (lipide, glucide, proteine), de vitamine si de minerale. In peste 80% dintre ele, aportul de proteine este mai mare decat aportul nutritional recomandat /ANC/. De asemenea, in numeroase cazuri aportul de lipide depaseste nivelul maxim admis. In trei regimuri din patru, aportul de fibre este mai mic decat dozele recomandate. citeste mai mult...

Sursa Informatia medicala

 
Clasificare stire: Slabit
Vezi stiri din categoria: Slabit
Vezi articole din categoria: Slabit
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.