Reteta electronica a picat primul test

19 August 2012
 

De la 1 iulie a fost introdusă experimental, în paralel cu reţetele tipizate (pe hârtie), reţeta electronică pe care medicul o completează în propriul calculator, urmând ca pacientul să-şi ridice medicamentele compensate sau gratuite doar cu buletinul. Avantajul scontat: dacă nu găseşti toate pilulele la o farmacie, le poţi ridica de la alta. Dezavantajul constatat după 50 de zile de testare a reţetei virtuale: sistemul informatic care a costat 14 milioane de euro dă rateuri. Doar 6% din totalul prescripţiilor medicale eliberate în această perioadă au ajuns de la cabinetul doctorilor în farmacii prin internet.


Sistemul informatic de 14 milioane de euro dă rateuri

La o lună de când medicii au posibilitatea să prescrie reţete în format electronic pentru medicamentele compensate şi gratuite, numărul documentelor emise în acest mod este sub 6%. Şi asta fie din cauza defecţiunilor sistemului informatic (SIUI), care a costat 14 milioane de euro, fie din cauza proastei conexiuni la Internet, mai ales la cabinetele din mediul rural, potrivit evz.ro.

Cele mai multe reţete digitale au fost prescrise de către doctorii din Bucureşti, Prahova, Braşov şi Teleorman, iar cele mai puţine de către cei din judeţele Sibiu, Sălaj, Alba şi Brăila. Din ianuarie 2013, toţi medicii vor fi obligaţi să folosească sistemul de prescriere online.

  citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.