Romania, cea mai mare prevalenta a bolilor pulmonare in UE

13 Octombrie 2012
 

Statisticile Organizatiei Mondiala a Sanatatii (OMS) arata ca Romania se afla in topul tarilor europene in ceea ce priveste prevalenta bolilor pulmonare.


Conform statisticilor, aproximativ 1 milion de persoane sufera de astm, in fiecare ora 3 persoane sunt diagnosticate cu tuberculoza, iar incidenta bronhopneumoniei obstructive este in continua crestere.


Medicii specialisti s-au reunit la cea de-a doua editie a Conferintei Nationale Managementul Bolilor Pulmonare, care se desfasoara in perioada 12-13 octombrie, sub egida stiintifica a Societatii Romane de Pneumologie.


Evenimentul subliniaza problematica bolilor infectioase pulmonare in sistemul de sanatate public din Romania, dezbatand acest subiect din perspectiva pacientului cu boli pulmonare, a asociatiilor de pacienti, autoritatilor, medicilor specialisti si a societatilor medicale de profil. Prima zi a fost dedicata relatiei dintre pacienti si medicii specialisti, asociatiile de pacienti din domeniul pneumologiei si autoritatile de profil.


"Conceptul manifestarii urmareste abordarea bolilor pulmonare in toata complexitatea lor: problematica pacientului cu boli pulmonare in prima zi a conferintei, precum si componenta stiintifica in a doua zi a manifestarii. Vor fi invitati sa participe reputati medici pneumologi, reprezentanti ai autoritatilor, dar si reprezentanti ai pacientilor cu afectiuni pulmonare. Dorim sa evidentiem importanta diagnosticarii precoce a bolilor pulmonare, sa comunicam cele mai noi metode de tratament din domeniu, dar si sa identificam solutii pertinente la problemele cu care se confrunta pacientii cu boli pulmonare. De asemenea, dorim sa subliniem si rolul esential al medicului de familie, ca specialist de prima linie, in diagnosticarea precoce a bolilor pulmonare", a declarat prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.


Temele abordate in a doua zi a evenimentului vizeaza cele mai noi metode de prevenire si tratament a bolilor pulmonare, dar si importanta diagnosticarii precoce si rolul medicului de familie, ca liant intre pacient si medicul specialist.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.