Romanii: codasii Europei la capitolul tratamente noi, compensate

25 Aprilie 2012
 

În Europa, lista medicamentelor compensate se lungește pe zi ce trece, incluzând tratamentele de ultimă generație, mai eficiente, cu mai puține efecte adverse și mai ieftine. În România, lucrurile stau exact pe dos: din 2007 încoace, pacienţii nu mai au acces în regim compensat la tratamente noi. Așa se face că suntem pe primul loc... din coadă, în clasamentul european, și la acest capitol.


Speranţa de viaţă a pacienţilor cu HIV/SIDA, cancer, diabet ”stă”, de 5 ani, pe lista de aşteptare

Peste 140 de molecule şi indicaţii terapeutice noi aşteaptă, de cinci ani, să fie introduse pe lista medicamentelor compensate din România. Majoritatea sunt destinate tratării cancerului, diabetului, afecţiunilor cardiologice, antibiotice şi antivirale, dar sunt şi medicamente pentru pacienţii care suferă de HIV/SIDA, cu afecţiuni psihice, boli rare sau post-transplant.

Mingea e în terenul autorităţilor medicale. Dar stă ascunsă în iarbă...


Descoperirile în medicină sunt cele care au dus la creşterea speranţei de viaţă la nivel european, de la 70 de ani în 1960, la 82 ani în 2012. Datorită acestor progrese, variola a fost eradicată, persoanele infectate cu HIV au acum o speranţă de viaţă de până la 50 de ani, iar riscul de deces al femeilor cu cancer la sân a fost redus cu o treime.  citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.