S-a dovedit stiintific: Orgasmul vaginal exista si este diferit de cel clitoridian

11 Aprilie 2012
 

Un amplu studiu realizat de un grup de cercetători americani, publicat de curând în "Jurnalul medicină sexuală" şi citat de Huffington Post, confirmă existenţa orgasmului vaginal.

După ani întregi de cercetări şi dispute, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că orgasmul clitoridian, a cărui existenţă nu îndrăzneşte nimeni să o conteste, reprezintă un fenomen separat de cel vaginal.

 

"Avem numeroase dovezi că există diferenţe între cele două tipuri principale de orgasm feminin, clitoridian, respectiv vaginal", a confirmat Emmanuelle Jannini, profesor de endocrinologie la Universitatea din Aquila, care a contribuit la realizarea studiului.

Cu toate acestea, nu toţi cei care au contribuit la realizarea studiului sunt de acord cu ideea promovată de acesta. Este şi cazul medicului ginecolog francez Odile Buison, care susţine că există zone interne ale clitorisului, care nu pot fi separate de vagin, deci nici cele două tipuri de orgasm nu pot fi luate separat.

Franţuzoaica este de părere că cele două tipuri sunt unul şi acelaşi, diferit fiind doar modul în care acesta este obţinut.

Printre cercetătorii care au luat parte la studiu se mai numără şi Barry Komisaruk, de la Universitatea Rutgers, autorul celebrei hărţi a creierului feminin în timpul orgasmului. El a subliniat faptul că activitatea cerebrală a femeii diferă în funcţie de modul în care este stimulată.  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Sex
Vezi stiri din categoria: Sex
Vezi articole din categoria: Sex
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.