Sanitas sustine salarizarea medicilor in functie de performanta

14 Ianuarie 2013
 

Federatia Sanitas este de acord cu introducerea salarizarii personalului medical in functie de performanta, precum si cu scoaterea acestora din categoria bugetarilor. Potrivit federatiei, masurile anuntate de ministrul Sanatatii sunt coerente cu strategia si actiunile Federatiei Solidaritatea Sanitara din ultimii patru ani.


"Straduinta pentru cresterea importantei evaluarii personalului este o constanta a activitatilor noastre din ultima perioada. Incercarea de-a introduce o procedura de evaluare a personalului ca anexa la contractele colective de munca din ultimii ani constituie unul din exemplele unei actiuni sustinute in acest sens pe care organizatia noastra a desfasurat-o", se arata in comunicatul de presa.


Potrivit Sanitas, singura solutie posibila de a creste salariul angajatilor performanti la un nivel competitiv, avand in vedere nivelul actual de finantare a spitalelor, il reprezinta scaderea salariilor majoritatii angajatilor.


Din punct de vedere al federatiei sindicale, salarizarea personalului medical trebuie facuta pe doua paliere. Pe de-o parte, este necesara asigurarea unui nivel de baza de salarizare, organizat pe trepte ierarhice, in functie de categoriile de personal.


"In acest sens, nivelul actual de salarizare constituie baza de referinta pentru acest an, el urmand sa fie crescut progresiv in urmatorii ani", spune Viorel Rotila, presedintele Sanitas.


Marirea de salariu, proportionala cu performanta si reusita personalului medical


Pe de alta parte, Sanitas propune asigurarea cadrului legal pentru ca suplimentarea salariului de baza sa se faca proportional cu performanta si reusita profesionala a celor din sistem.


"O astfel de actiune este posibila prin implementarea unui sistem de evaluare obiectiv care sa permita salarizarea suplimentara, in functie de performantele concrete realizate. In acest sens, consideram ca Ministerul Sanatatii ar trebui sa demareze negocierea unui astfel de proiect cu partenerii sociali, procedurile de evaluare propuse de noi putand constitui un bun punct de pornire. Totodata, credem ca aceasta modalitate de salarizare ar trebui sa se aplice tuturor salariatilor din sanatate, impulsionand astfel performanta in toate domeniile de activitate", a explicat Rotila.


Referitor la preluarea unora dintre spitalele care in momentul de fata se afla sub autoritatile locale in urma descentralizarii, Sanitas considera masura ca fiind de bun augur.


"Consideram ca aceste spitale ar trebui de urgenta preluate in subordinea Ministerului Sanatatii, prin intermediul lor reusindu-se constituirea unui grup strategic de unitati sanitare capabil sa contribuie in mod determinant la asigurarea serviciilor publice de asistenta medicala", a conchis presedintele Sanitas.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Institutii medicale
Vezi stiri din categoria: Institutii medicale
Vezi articole din categoria: Institutii medicale
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.