Sase minute de somn pot revigora memoria?

06 Martie 2008
 

Câteva minute de somn ''furate'' în timpul zilei pot fi la fel de benefice ca şi un somn de câteva ore, ajutând la îmbunătăţirea funcţiilor memoriei, conform unui studiu al unor cercetători germani. Astfel reprizele foarte scurte de câte 6 minute de somn pot îmbunătăţi funcţionarea memoriei, voluntarii care au participat la acest studiu înregistrând o mai bună memorie verbală, conform cercetătorilor germani de la Universitatea din Dusseldorf. Aceste rezultate nu sunt însă susţinute şi de cercetătorii britanici care consideră că o perioadă mai îndelungată de somn are un impact mai mare asupra memoriei, conform studiului publicat de revista New Scientist.

 Zeci de studii în domeniu au evidenţiat legătura dintre somn şi memorie, indicând în acelaşi timp rolul esenţial al păstrării echilibrului ciclului natural somn-veghe al organismului. Cercetătorii germani au dorit să afle care este cea mai scurtă perioadă de somn care poate avea un efect benefic asupra funcţiilor memoriei. În acest scop ei au folosit două grupe de voluntari, studenţi, cărora li s-a cerut să memoreze un set de cuvinte şi apoi li s-a dat o oră de repaus înainte de a fi testaţi. În această oră, un grup de studenţi a fost încurajat să adoarmă, aceştia fiind apoi treziţi după 6 minute. Celălalt grup de studenţi nu a fost lăsat să adoarmă. În momentul testării memorării setului de cuvinte, studenţii care au fost lăsaţi să doarmă 6 minute au avut rezultate mai bune decât cei care nu au dormit deloc. /Rompres/

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.