Scoala ar trebui sa ofere cursuri prenatale adolescentelor insarcinate

28 Septembrie 2010
 

Şcoala ar trebui să ofere cursuri prenatale adolescentelor însărcinate, este de părere organismul guvernamental britanic National Institute for Health and Clinical Excellence, în condiţiile în care Regatul Unit se situează în Europa pe locul al treilea - după Bulgaria şi România - în ce priveşte rata anuală a adolescentelor care rămân gravide: 24 la 1.000 de tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani. Potrivit recomandărilor institutului, tinerele mame au nevoie de sprijin suplimentar, deoarece ele se pot simţi excluse de sistemul de sănătate NHS /National Health Service/ şi judecate de către colegii lor. În cadrul unui astfel de demers, ce a atras critici, s-ar putea ca în şcoli să fie trimise moaşe, care să le examineze pe elevele însărcinate.

Militanţii pentru promovarea valorilor familiei sunt însă de părere că demersul ar face să fie acceptată sarcina în adolescenţă. Ei insistă asupra faptului că acţiunea ar transmite un mesaj greşit guvernului, care încearcă să reducă rata mare a adolescentelor care rămân gravide . ''Aceasta ar face să fie acceptată, din punct de vedere social, sarcina în adolescenţă şi ar alimenta mentalitatea de 'baby club' '', este de părere Patricia Morgan, sociolog şi autor al unor studii. ''Trebuie să ne hotărâm ce încercăm să le spunem adolescentelor. Este oare sarcina recomandată sau nu la această vârstă ? Acesta este oare scopul strategiei guvernului în ce priveşte sarcina în adolescenţă, de a le face fericite pur şi simplu pe adolescente ?'', se întreabă dna Morgan. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.