Sexul le face pe femei sa se indragosteasca, iar pe barbati sa vrea mai mult. Care este explicatia

01 Septembrie 2011
 

Până de curând nu se ştia cu exactitate ce se petrece în creierul unei femei atunci când are orgasm, dar cercetătorii americani de la Rutgers University, din New Jersey, au descoperit activitatea cerebrală se modifică în funcţie de zona erogenă atinsă. Cu ajutorul unui scanner aceştia au observat că atunci când femeile ating punctul culminant se activează 30 de zone diferite din creier, printre acestea fiind şi cele responsabile pentru emoţii, simţ tactil, bucurie, satisfacţie şi memorie. În acelaşi studiu s-a mai obervat că anumite zone din creier devin active cu două minute înainte de orgasm, informează Daily Mail.

Bărbaţii mai dependenţi de sex decât femeile

În timpul partidelor de sex, organismul eliberează oxitocină, substanţă cunoscută şi sub numele de "hormonul dragostei". Protrivit dr. Arun Ghosh, de la Spitalul Spire Liverpool, oxitocina ne face să nu mai fim defensivi şi să acordăm mai multă încredere persoanelor din jurul nostru. Acest hormon creşte nivelul de empatie şi îi face pe oameni să se apropie mai mult.

Specialiştii în sexologie susţin că femeile elibereze o cantitate mai mare de hormoni ai dragostei decât bărbaţii. Din aceast motiv, reprezentatele sexului feminin se ataşează mult mai repede emoţional şi se îndrăgostesc mai uşor după o partidă de amor, decât bărbaţii.

Pe de altă parte, "atunci când un bărbat atinge punctul culminant, organismul lui eliberează dopamină, cunoscută şi sub numele de hormonul plăcerii. Această substanţă mai este responsabilă şi de faptul că numărul bărbaţilor dependenţi de sex este mai mare decât cel al femeilor", precizează dr. Ghosh. citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Sex
Vezi stiri din categoria: Sex
Vezi articole din categoria: Sex
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.